Yleisimmät virheet autonpesussa

Autonpesussa voidaan tehdä helposti virheitä, joilla maalipinta tärvellään jopa kertapesulla koneellista kiillotusta vaativaan kuntoon. Tässä ohjeessa on listattuna muutamia yleisimpiä virheitä ja vinkkejä niiden välttämiseen.

Esipesun laiminlyöminen

Ennen kuin auton pintaan kosketaan pesukintaalla, on hyvä saada esipestyä mahdollisimman paljon likaa pois. Kaikki jäljelle jäävät likapartikkelit voivat jatkossa aiheuttaa pesunaarmuja. Kunnollisen vahaturvallisen esipesuaineen käyttäminen ja sen huuhteleminen pois painepesurilla on paras tapa saavuttaa hyvä esipesutulos. Vaikka painepesuria ei olisikaan käytettävissä, on oikein ainein jopa vesijohtopaineella mahdollista saavuttaa esipesutulos, joka vähentää merkittävästi pesunaarmujen muodostumista varsinaisen pesun aikana.

Lian hankaaminen vasten auton pintaa pesusienellä tai harjalla

Pesusieneen eivät naarmuttavat likahiukkaset pääse painumaan sisälle, vaan ne hankautuvat jatkuvasti sienen ja auton pinnan välissä. Harja taas aiheuttaa jo itsessään naarmuja. Kunnollinen pesukinnas on ainoa oikea väline autonpesuun. Shampoopesuissa aito lammaskinnas on edelleen hellävaraisuudessaan lyömätön. Helppohoitoisempia ja myös liuotinpesuaineita kestäviä synteettisiä vaihtoehtoja löytyy valikoimastamme useita.

Säämiskän tai kuivauslastan käyttäminen

Säämiskässä on sama ongelma kuin pesusienessä: Siihen eivät naarmuttavat hiukkaset pääse uppoamaan, vaan ne jäävät hankautumaan säämiskän ja auton pinnan väliin. Jos pesutulos olisi aina täydellinen, ei hiekanjyvästä kuivausvälineen ja auton pinnan välissä tietenkään tarvitsisi olla huolissaan. Käytännössä kuitenkin aina joskus tulee tilanne, jolloin se yksittäinen hiekanjyvä pinnalta pesun jälkeen löytyy ja silloin naarmua ei voi säämiskää käytettäessä välttää. Kuivauslastakaan ei itsessään naarmuta, ainakaan pahasti, mutta se kärsii samasta ongelmasta kuin säämiskä, eli kun naarmuttava jyvänen jää lastan ja pinnan väliin, tehdään helposti paha naarmu kertavedolla.

Paras autonkuivausväline on mikrokuituinen kuivausliina, sillä siihen naarmuttavat partikkelit pääsevät painautumaan "piiloon". Kuivauksen yhteydessä syntyvien naarmujen riskiä voidaan entisestään pienentää käyttämällä mikrokuitukuivausliinaa siten, että liina vain asetellaan pinnalle tai sitä liu'utetaan kevyesti kulmista vetämällä. Liina imee veden pinnalta, eikä pintaa tarvitse hangata kuivaksi.

Liuotinpesuaineen käyttäminen ylläpitopesuissa

Tämä ei varsinaisesti ole autolle vaaraksi, mutta sillä tehdään hyvin nopeasti tyhjäksi auton vahaamisessa nähty vaiva, kun vahat pestään pois pinnasta liian voimakkaalla pesuaineella. Oikea tapa on käyttää vahaturvallista esipesuainetta ja shampoota. Liuotinpesuaineet sopivat ylläpitopesuissa käytettäväksi vain kestopinnoitteella suojattuihin autoihin ja silloinkin niiden käytössä kannattaa käyttää harkintaa.

Tutustu seuraavaksi ylläpitopesuohjeeseemme, jossa käydään tarkemmin läpi parempia pesumenetelmiä!

Ota yhteyttä info@autonhoitokauppa.fi tai 044 585 4557, kun tarvitset lisätietoa.

© Autonhoitokauppa 2015