Tuotemerkit tutuiksi: Chemical Guys

Yleiskatsaus

Yhdysvaltalainen Chemical Guys on yksi läntisen maailman tunnetuimmista autonhoitotuotemerkeistä. Virallinen edustus Chemical Guysilla on yli 70 maassa, aktiivisia käyttäjiä tietysti vieläkin useammassa. Chemical Guysin historia yrityksenä ja tuotemerkkinä ulottuu aina vuoteen 1968 asti. Autonhoitokaupan hyllyillä Chemical Guys on ollut jo lähes 7 vuoden ajan eli jo kauan ennen verkkokauppa-aikaa.

Chemical Guysin tuotevalikoima on yhteen sanaan tiivistettynä valtava ja se elää jatkuvasti. Autosta on vaikea keksiä sellaista pestävää, puhdistettavaa tai ehostettavaa kohtaa, johon Chemical Guysilta ei löytyisi täsmätuotetta, olipa kyse sitten ulko- tai sisäpuolen pinnoista.

Kun pyyhkäisee pari kerrosta ylisanoja ja amerikkalaistyylistä hehkutusta sivuun, valikoimasta löytyy varsin toimivaksi todettuja tuotteita: enemmän tai vähemmän vaahtoavia tai kiiltoa lisääviä shampoita autonpesuun, helposti suihkautettavia quick detailereita viimeistelemään lopputulos pesun jälkeen, vaahtomuovi- ja mikrokuitulaikkoja sekä sarja kiillotusaineita maalipinnan ehostukseen, tarpeen mukaan valittavia aineita sisustan muovien tai tekstiilien puhdistukseen jne.

Chemical Guys -autonhoitotuotteet

Asiakkaiden kanssa rupatellessa kuulee joskus, että monelle tulee Chemical Guysista ensimmäisenä mieleen pullojen kyljissä komeilleet pääkallologot, joista tuotemerkki tunnettiin vielä jokunen vuosi sitten. Tänä päivänä simppelit paperietiketit ovat saaneet väistyä värikkäiden ja näyttävien pakkausten tieltä ja brändi-ilme kulkee koko ajan enemmän sellaiseen suuntaan, missä mielikuvitusta ei puutu myöskään tuotteiden nimeämisestä.

Chemical Guysin tuotteet sopivat yhtä lailla sekä autonhoitoa työkseen tekeville että ihan tavallisille autonhoitajille. Aloittelijakin pääsee helppokäyttöisten tuotteiden kanssa nopeasti sinuiksi. Noin puolen litran pullot ovat passelin kokoisia kuluttajakäyttöön. Gallonan kanisterista (n. 3,8 litraa) pesee ja puunaa sitten jo asiakkaiden tai sukulaistenkin autot.

Autonhoitokaupan tuotepoimintoja:

Toistakymmentä vaihtoehtoa sisältävän shampoovalikoiman kulmakivenä on jo useita vuosia ollut tuttu keltainen Citrus Wash & Gloss: äärimmäisen riittoisa ja miellyttävä perusshampoo. Tämä oli autonhoitoon liittyvillä palstoilla monen harrastajan suosikkishampoo jo silloin, kun me aloimme niitä aktiivisemmin seurailla vuoden 2010 tienoilla. Edelleen Citrus Wash & Gloss on yksi myydyimmistä shampoistamme, vaikka vaihtoehtoja on tullut rinnalle huikea määrä lisää samankin tuotemerkin sisältä: Maxi Suds, Mr. Pink, Glossworkz Shampoo jne. Näistä viimeksi mainittu jättää pesun yhteydessä selvästi pintaan pientä kiiltoa ja onkin siksi monen suosikki. Jos tiedät, mitä on Stripper Scent, et ehkä malta olla kokeilematta yhteensopivaa Stripper Suds -shampoota!

Sisätilojen puhdistukseen Chemical Guysilta nousee kaksi tuotetta ylitse muiden: hajuttomana ja värittömänä tuoksuherkillekin sopiva Nonsense sekä miedosti ananaksentuoksuinen Inner Clean. Nonsense on käyttötarkoitukseltaan lähempänä ns. monikäyttöpuhdistusaineita (all purpose cleaner) ja sopii myös ulkopintojen ja esim. moottoritilan puhdistamiseen. Inner Clean on mieto ja monille pinnoille sopiva, erittäin kätevä puhdistustuote, joka yhdessä mikrokuituliinan kanssa toimii niin kevyessä pölynpyyhkäisyssä kuin sormenjälkien siivoamisessa.

Chemical Guysin nahkasisustalle tarkoitetut puhdistus- ja hoitotuotteet miellyttävät monia ja näitä tuotteita palataankin hyvin usein ostamaan lisää, kun aiemmat purkit ovat tyhjentyneet. Puhdistusaineet ovat riittävän mietoja, jotta ne eivät vahingoita nahkamateriaaleja ja hoitotuotteet ovat nopeasti kuivuvia ja helppokäyttöisiä. Käsittelyn ohessa sisustaan jää vielä leijailemaan häivähdys nahan tuoksua. Nämä eivät ole siinä mielessä kaikenkattavia ihmetuotteita, että yhdellä pullolla pystyisi korvaamaan sekä ompelijan että nahkamaalin tarpeen, mutta uudehkon tai hyvin ylläpidetyn, ehjän nahkapinnan hoitoon Chemical Guysin nahkatuotteet sopivat erinomaisesti.

Nahka-aineisiin kuuluu pari erilaista quick detailer -tyyppistä tuotetta, Sprayable Leather Conditioner ja Leather Quick Detailer, joita voi ajatella ikään kuin all in one -tuotteina. Molemmat ovat juuri passeleita kevyeen ylläpitopuhdistukseen, esim. sormenjälkien ja pölyjen pyyhintään tai vähäisen lian puhdistamiseen imuroinnin jälkeen. Ne myös auttavat pitämään nahan pehmeänä ja joustavana. Kun pinnassa on enemmän puhdistuksen tarvetta, on Leather Cleaner silloin oikea valinta. Nahkaa ei sovi jynssätä liian kovakouraisesti, joten apuvälineeksi kannattaa valita esim. pehmeäharjaksinen puhdistusharja Leather Cleaning Brush. Huolellisen puhdistuksen jälkeen voi sipaista Leather Conditionerin pintaan.

Chemical Guys Leather -nahka-aineet nahkaverhoilun hoitoon

Hajusteet jakavat voimakkaasti mielipiteitä, mutta niille, jotka hajusteista tykkäävät, Chemical Guys tarjoaa lukuisia vaihtoehtoja. Virallisesti monen tuotteen nimessä esiintyvät ilmaisut "air freshener" ja "odor neutralizer", mutta koska autoihin pätee aivan se sama totuus kuin ihmisiinkin eli dödöllä ei pysty peittämään peseytymispuutteita, emme erityisesti haluaisi korostaa näiden tuotteiden poistavan hajuja. Jokainen märkää koiraa autossaan kuljettanut tietää, että jos penkit ja verhoilut muhivat ikikosteina, ei siinä pari suihkausta omenapiirakan tuoksua kovin paljon pelasta vaan kyllä tekstiilit ja muut pinnat on ensin puhdistettava perusteellisesti hajujen vähentämiseksi. Mutta kun siistiin autoon suihkauttaa penkin alle vaikkapa mansikantuoksuista Strawberry Margaritaa, saa siitä ainakin jutun juurta kyytiläisten kanssa.

Hajusteiden suositteleminen toiselle on muuten yksinkertaisesti mahdoton tehtävä. Toisen suosikki voi olla toisen inhokki. Kyllä ne aina omalla nenällä on testattava, mutta ehkä siitä jotain voi päätellä, että myyntilistan kärjessä keikkuvat vuodesta toiseen uuden auton tuoksua jäljittelevä New Car Smell ja nahantuoksuinen Leather Scent. Lisäksi löytyy vaniljaa, hedelmäisiä tuoksuja, hubba bubba -tyyppistä purkkatuoksua jne. Katso koko hajustevalikoima.

Chemical Guysilla on oma erikoinen tapansa luoda tuoteperheiden sisälle uusia tuoteperheitä. Hyvänä esimerkkinä tästä on Hybrid V7 -nimen ympärille kasvanut kokonainen heimo, jossa tuotteita yhdistää paitsi sama "sukunimi" myös pullojen yhteneväinen tyyli. Alussa oli Hybrid V7 High Gloss Spray Sealant & Detailer (kyllä, olemme jo lyhentäneet nimeä!). Monimutkaisesta nimestään huolimatta yksinkertaisen toimiva, pitkään markkinoilla ollut ja yhä hyvin suosittu quick detailerin ja nestemäisen sealantin yhdistelmä, jota on helppo suihkauttaa maalipintaan vaikka joka pesun jälkeen. Sen kaveriksi tuli ensin mukavan liukas ja vaahtoava autoshampoo Hybrid V7 Car Wash Soap. Pian uutiskirje ilmoitti perheenlisäyksestä: renkaiden kylkien ehostustuote Hybrid V7 Tire Shine oli nähnyt päivänvalon. Tässä vaiheessa seuraava lenkki ketjun jatkoksi ei päässyt enää varsinaisesti yllättämään ja niinpä tuoreimpana lisäyksenä meidänkin valikoimaamme on saapunut Hybrid V7 Liquid Wax, nestemäisessä muodossa oleva hybridivaha.

Chemical Guys Hybrid V7 QD, autovaha, rengaskiilloke, autoshampoo

Aineiden lisäksi Chemical Guys on tarjonnut omalla brändillään mittavan määrän ja ajan kuluessa hiukan vaihtelevankin valikoiman tarvikkeita: suteja, harjoja, pesuvälineitä, mikrokuituliinoja, kuivausliinoja jne. Suurta ja tuuheaa Woolly Mammoth -kuivausliinaa voisi melkeinpä kutsua jo klassikoksi. Liina on ollut valikoimassamme aivan alusta alkaen ja vaikka kuivausliinaksi on nykyään tarjolla hyvinkin monentyyppisiä vaihtoehtoja, "Mammutilla" on edelleen uskolliset ystävänsä. Myös pikkuveli Miracle Dryer on varmasti vähintäänkin nimeltä tuttu autonhoitoa joko harrastaneille tai aktiivisesti seuranneille. Kellanoranssina hehkuva Miracle Dryer oli brändi itsessään jo kauan ennen kuin pesukintaiden tai liinojen nimeäminen tuli muotiin.

Chemical Guysista puhuttaessa oman mainintansa ansaitsevat Hex Logic -kiillotuslaikat. Noita kuusikulmaisin kuvioin leikattuja vaahtomuovilättysiä on pyöritelty ensin perusmallina rotarykoneen ja myöhemmin keskireiällä varustettuna Quantum-mallina epäkeskon nokassa hyvin monessa suomalaisessakin autotallissa. Seitsemän laikan värisuorasta löytyy vaihtoehtoja eri kiillotusaineiden kanssa yhdisteltäväksi jokaiseen makuun.

Tämän pienen pintaraapaisun lisäksi Chemical Guys -valikoimamme sisältää vielä muutamia muitakin tuotteita, tutustu rauhassa ja tilaa rohkeasti kokeiluun!